ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το γάλα μαζί με την βανίλια. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε μπολ μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε το κόρν φλάουρ, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε λίγο από το γάλα.
Αναμειγνύουμε πάλι , ρίχνουμε το σιρόπι σιμιγδάλι , χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά . Προσθέτουμε το ροδόνερο και το βούτυρο , ανακατεύουμε καλά , σκεπάζουμε την κρέμα με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Στρώνουμε 1 φύλλο στον πάγκο , αλείφουμε με βούτυρο , πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα, βάζουμε άλλο 1 φύλλο από πάνω, βουτυρώνουμε και ραντίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
Βάζουμε άλλο 1 φύλλο πάνω και πιέζουμε όλα τα φύλλα με πλάστη να ενωθούν καλά και να γίνουν συμπαγή.
Βουτυρώνουμε κι αυτό το φύλλο και μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με αλλά 3 φύλλα ώστε η βάση να έχει συνολικά 6 φύλλα.
Προσέχουμε να εξέχουν λίγο από το ταψί . Στρώνουμε πάνω την κρέμα και την σκεπάζουμε με 2 ακόμη τετράδες φύλλων.
Βουτυρώνουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Χαράζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35 λεπτά.
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά.
Μόλις γίνει χαλαρό, περιχύνουμε το γλυκό ζεστό, αφήνουμε να τραβήξει για 30 λεπτά και σερβίρουμε .
Τα Τυροκομικά Μόρνου Γρατσάνης διαθέτουν εμπειρία στο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας από το 1973, ενώ τα τελευταία χρόνια η εταιρεία διαθέτει και εργαστήριο παραγωγής παραδοσιακών ζυμαρικών.
st.gratsanis (@) gmail.com
info (@) gratsani.gr
+30 26340 52700
+30 6972 795 360
Καστράκι, Φωκίδας